W dniu 7 grudnia 2016 r. odbyło się śniadanie prasowe "Świątecznie o cukrze" na temat znaczenia cukru dla organizmu człowieka. Wydarzenie zorganizował Związek Producentów Cukru w Polsce, Polska Federacja Producentów Żywności i Polbisco.
Cukier biały jest to jednoskładnikowy środek spożywczy, pozyskiwany w drodze przetwórstwa buraka cukrowego, o zawartości minimum 99,7% czystej sacharozy. Proces jego produkcji jest zautomatyzowany i odbywa się w obrębie zamkniętych systemów.
Prezentujemy film “Facts about Sugars”, który został przygotowany przy współpracy europejskich organizacji: CAOBISCO, CEFS, UNESDA i Starch Europe.
Przedstawiciel Związku Producentów Cukru w Polsce otrzymał w dniu 24 maja 2016 roku powołanie do udziału w pracach Rady Dialogu Społecznego w Rolnictwie. Celem powołania Rady, jako organu opiniodawczo-doradczego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, jest...